Mobilen de neste årene

Hadde vi kunne bygge mobilen inn i kroppen vår, ville vi nok ha gjort det. For mobilen er med oss overalt. Det går nesten ikke et sekund uten at vi tenker på den, og noen er interaktive døgnet rundt. Og, det har ikke blitt mindre bruk av mobil under pandemien, da den også fungerer som treningskamerat og sosialt møtested.

Det store paradigmeskifte er allerede i gang med å bli rullet ut, men det tar tid å oppgradere nettverket til 5G-teknologien. Denne teknologien vil revolusjonere vår interaktivitet med stort sett alt. Alt som har en sender eller sensor kan agere sammen med din mobil. Kunstig intelligens gjør det nesten skummelt å tenke på hvilke muligheter som ligger foran oss.

Lenger batteritid

Ifølge en rapport fra tek.no kan man lese at mobiler vil bli mer knyttet til andre enheter i hjemmet, på arbeidsplassen også videre. Samtidig som batteriene blir bedre, flytter vi en del av aktiviteten over på andre flater. Smarthjem applikasjoner, treningsklokker og mer gjør at man vil få lenger batteritid på mobilen. Batteritiden på nye mobiler er nå opptil 16 timer, da de inneholder et 5000 mAh litiumpolymerbatteri.

Tilbehør til mobil

Vi kommer til å bevege oss litt bort fra mobilen i den forstand at det vil komme mange nye applikasjoner og tilbehør vi kan bruke. Mobilen blir bare basen i det interaktive livet som handler om sosial kontakt med venner, spill, musikk og handel. Når digital valuta også blir god mynt for kjøp og salg, vil flere og flere helt løsrive seg fra betaling med tradisjonelle metoder. Vi vil bruke mobilen enda mer i skole- og jobbsammenheng. Vi kan nesten klare oss utelukkende med en mobil. Livene våre glir sakte men sikkert inn i det digitale universet, hvor grensene mellom realitet og fantasi viskes ut.