Hvorfor du ikke trenger innbruddsalarm

Du har kanskje fått tilbud om flott alarmsystem med overvåking, kamera og sensorer rundt hele huset ditt? Det har vært snakk om økt innbrudds-hyppighet og mer kriminalitet i området også, ja da bør du lese mer her. Denne artikkelen er for folk flest, men har du virkelig noe å holde unna offentligheten, så kan et alarmsystem fra Sector Alarm fungere.

Men vår klare mening er at du ikke trenger innbruddsalarm. Norge er et så trygt og godt samfunn at man kan sove trygt selv uten å løse ytterdøra. Nå snakker vi likevel ikke om bedrifter, da disse stadig blir utsatt for telekom -og internett-kriminalitet. Spørsmål om hva er et crm hører vi stadig vekk. Dersom man har dette i orden, kan man faktisk sette mer innsats på å bekjempe innbrudd og gjøre arbeidsplassen sikrere.

Boliger er forsikret

De aller fleste boliger er forsikret og utstyrt med brannalarmer. Det er til og med vanligere med såkalte smart komfyrvakt som slår av platene ved tørrkoking. Brannalarmene detekterer små temperaturforskjeller og røyk.

Dessuten er det ikke så mye kriminalitet som mediene skal ha det til. Spesielt ikke rettet mot privatboliger. Har man derimot et alarmsystem, kan man være sikker på at de kriminelle vet om det. Det viser seg dessverre oftere at de kriminelle utnytter smutthull eller svake ledd i disse bransjene. Så du trenger ikke innbruddsalarm.

Bedrifter bør sikre seg

Når det gjelder bedrifter, er saken en helt annen. Cyber-kriminalitet florerer i dagens samfunn, og internett er så uoversiktlig og lite sikret at til og med myndighetene legger sensitiv data rett ut på det åpne nettet. Bedrifter bør derfor sikre seg mot alle angrep utenfra, enten det være seg fysiske bygninger eller digitale spor man skulle legge igjen. Hackeren vil prøve å stjele informasjonen din.

Dessuten er det viktig å ha et alarmsystem hvor vektere kan rykke ut ved hver minste antydning til sikkerhetsbrudd. Da vil man være forsikret om at en lås ikke er aktivisert eller at en kaffetrakter står på. Slike ting kan bli dyrt for bedrifter som allerede sliter.

Tenk derfor nøye over når du takker ja eller nei til et tilbud om sikkerhets-alarm. Det kan både være en fordel, men om regel trenger man det ikke i sine vanlige hus og hjem. Men har du husket å sikre hytta med alarm? Det er mange som bryter seg inn i disse.