De viktigste telefonsamtalene noensinne

This article is paid and made in collaboration with the mentioned websites in the article

Den aller første telefonsamtalen fant sted den 10. mars i 1876. Det er altså over 140 år siden. Her rangerer vi de fem viktigste oppkallene i historien.

Alexander Graham Bell

Selv om man har stilt spørsmålstegn ved om det virkelig var Alexander Graham Bell som oppfant telefonen, så kan æren for det aller første telefonoppkallet ikke tas fra ham. Han ringte sin assistent og sa: ”Mr. Watson, come here! I want to see you.”

Nixon til månegutta

I 1969 lander det første bemannede romskipet på månen med ordene: ”That’s one small step for man, one giant leap for mankind”. Kort tid etter Armstrong landet på månen den 20. juli 1969, mottok han og astronauten Edwin «Buzz» Aldrin et oppkall fra den daværende presidenten Richard Nixon. ”Hei Neil og Buzz, jeg snakker til dere via telefon fra Det Ovale Værelset i Det Hvite Hus, og det her må bestemt være det mest historiske oppkallet herfra”, sa presidenten.

Watergateskandalen

Watergateskandalen utspilte seg fra 1972 til 1975. Innbruddstyver med forbindelse til Nixon brøt inn i Det Demokratiske Parti sitt hovedkvarter og plasserte avlyttingsutstyr der.

Vakten i bygningen oppdaget innbruddet og foretok deretter et oppkall som senere fikk den sittende presidenten, Nixon, til å forlate embetet sitt som den første presidenten noensinne.

Cooper til Engel

Mobiltelefonen ble oppfunnet i 1973 og selv om det er tvil om akkurat hvem som oppfant mobiltelefonen, så var det prosjektlederen fra kommunikasjonsbedriften Motorola, Martin Cooper, som foretok det aller første oppkallet fra en håndholdt telefon den 3. april i 1973. Cooper benyttet muligheten og ringte til erkerivalen Joe Engel fra Bell Labs, og sa: ”Hei Joe. Jeg ringer bare for å høre om jeg kommer klart gjennom til deg”.

Obama til Roushani

Fredag den 27. september 2013 ringte den daværende presidenten Barack Obama til den iranske presidenten Hassan Roushani. Det var det første oppkallet mellom de to landene siden 1979. Etterpå skrev den iranske presidenten på Twitter at de to hadde uttrykt et felles ønske om å finne en løsning på atomvåpenproblemet.

Rivende utvikling innenfor mobiltelefonien

Siden Cooper ringte Engel har mobiltelefonen gjennomgått en rivende utvikling. I dag er de allemannseie, noe som er et resultat av de relativt beskjedne prisene. På 70-, 80- og tidlig 90-tallet kostet de en formue og man var nærmest nødt til å oppta et lån for å eie en. Det finnes i dag mange mobiltelefoner i mange forskjellige prisklasser. Hvis du selv vurderer å kjøpe en toppmodell, men ikke har penger, kan du alltids søke om et forbrukslån på nettet, for eksempel gjennom Nanofinans.

Om Nanofinans.no

Nanofinans.no hjelper deg kort og godt med å finne det beste lånet på nettet. Det kan være vanskelig å orientere seg blant alle utbyderne og tilbudene man kan få når man søker om et forbrukslån på nettet, men det er her Nanofinans.no hjelper deg. Hvis du sender inn én enkelt søknad om lån, så formidles søknaden videre til 13 forskjellige utbydere. På den måten har du det aller beste grunnlaget for å finne det beste forbrukslånet for deg.

Hos Nanofinans kan du finne lån med nominell rente fra 6,39% til 21,95% og effektive renter fra 6,81% opp til 24,4%. Hvis du har en effektiv rente på 13,2% over 10 år på et lån på 150.000, så blir kostnaden på lånet 112.573 kroner. Totalt blir det 262.573 kroner.

Husk at du kan bruke forbrukslånet til akkurat det du vil, uansett om det er til mobiltelefon eller til ny grill. Hvis du leter etter en ny grill, så kan du lese mere her og finne noen gode tilbud.