Mobildekning utenfor byen

Det er få ting som er mer irriterende enn å bli brutt midt i en viktig telefonsamtale, eller såvidt å høre hva den Antenna towerandre personen sier over knitring og skurring. Dette har du antageligvis opplevd fra tid til annen hvis du har oppholdt deg et stykke utenfor storbyene. Og bor du et sted uten god dekning vet du virkelig hvor stort problem dette kan være. Det kan være frustrerende å vite at teknologien har kommet såpass langt i dag men allikevel skuffer på et sp grunnleggende område som dette. Heldigvis går det fremover.

Telenor forbedrer seg

Det kan være upraktisk å måtte gå utendørs for å ta en telefonsamtale, spesielt om du i tillegg må finne et høyt punkt i terrenget for å få dekning. Og bor du på «feil» sted kan det hende at du sliter med ordentlig dekning uansett hvor du befinner deg i nærområdet. Men noen leverandører ser heldigvis ut til å begynne og ta bygdene mer på alvor. Telenor har for eksempel lovet innbyggerne i Ottadalen, en av sidedalene i Gudbrandsdalen, full 4G-dekning i løpet av 2017. Det har kanskje begynt å gå opp for de store leverandørene at folk på bygda utgjør en stor andel av kundene.

Det finnes alternativer

Skulle du allikevel ha problemer med ordentlig dekning på mobilen finnes det alternativer. Så lenge du har middels eller høyere Man On A Cell Phonehastighet på bredbåndet ditt er antageligvis dette en bedre og mer stabil måte å snakke med noen på, såfremst den andre personen også har en ok linje. Med tjenester som for eksempel Skype eller ringefunksjon til Facebook er det enkelt å snakke sammen, og det uten at tellerskrittene tikker og går. Og muligheten til å kunne se hverandre mens man snakker er jo også en fordel. Det blir fort litt hyggeligere å kunne se personen du snakker med i øynene.