Hold kontakten i det 21. århundret

 

En mye mindre verden

Vi lever i en langt mindre verden enn noen få tiår siden. Det 21. århundret og inntoget av internett har gitt oss helt fantastiske muligheter til å holde kontakten på kryss og tvers av kontinenter. Skype, Facebook, Gmail – nå om dagen har du utallige måter å kontakte dine nære og kjære, uansett hvor de befinner seg. Samtidig med internett kom også transportrevolusjonen, som muliggjorde lange reiser til en billig penge. Bare se på alle destinasjonene Norwegian flyr til for en slikk og ingenting! Dermed har reising trolig blitt den mest populære hobbyen i verden. Les deg opp på diverse reiseguider, følg med på tilbudene rundt billige billetter, og følg gjerne med på en reiseblogg for å få inspirasjon til nye destinasjoner. Aldri mer vil du miste kontakten med folk du møter rundt omkring – ett raskt spørsmål er alt som skal til: Har du Facebook?

Telefonsamtaler til utlandet

Businessman on cell phone sitting in chair on cobblestone streetIkke nok med at internett og transport har blitt billigere og mer utbredt, også vanlige telefonsamtaler har blitt langt rimeligere. Det første virkelig lukrative SIM-kortet som ankom Norge, var Lebara. Her i Norge bor nemlig titusener av innvandrere som gjerne vil holde kontakten med familien der hjemme – Lebara gjorde det mulig å ringe til utlandet rett fra mobilen, uten å betale de svindyre minuttprisene vi måtte forholde oss til før i tiden. Rabattene hos Lebara, som nå om dagen har byttet navn til MyCall, kan sammenlignes med gullsalg. Det du trodde allerede var verdifullt, har blitt enda mer lukrativt og lønnsomt.

Gratis på nettet, billig fra mobilen

Den billigste måten å ringe hjem er selvsagt gjennom nettet – logg inn på et program som tilbyr samtaler gjennom internett, og du betaler ikke ett øre. Eneste utgiften er internettkostnadene. Ulempen er at både du som ringer og de som tar imot samtalen må være online samtidig – ellers når dere ikke hverandre. Ved å kjøpe et smart SIM-kort med billige minuttpriser til utvalgte land de fleste førstegenerasjons innvandrere ringer til med jevne mellomrom, kan du alltid ringe hjem uansett hvor du er. Enkelte SIM-kort gir deg til og med gratisminutter i bøtter og spann – følg med på tilbudene!