Bestille varer fra utlandet via telefon

 

Internett eller ikke internett

Det er utrolig hvor mye vi kan gjøre fra nettet nå om dagen. Vi kan bestille alt hva vi måtte ønske oss, uten å flytte oss fra godstolen i stua. Har du en smarttelefon eller et nettbrett kan du til og med bestille en varm jakke mens du er på vei til fjellet, og få den levert til hotellrommet dagen etter. Dette er Hispanic businessman yelling at telephoneselvfølgelig helt fantastisk, og ikke minst brukervennlig. Ulempen er prisene. Ja, det er billigere enn hva det var før i tiden – når et selskap ikke har en fysisk butikk og i stedet sender varene rett fra lageret, har de råd til å senke prisene på grunn av de lavere driftskostnadene. Det vi glemmer er at man alltid kan spørre etter en rabatt i en fysisk butikk, eller velge mellom flere ulike konkurrenter for å presse prisene ned ytterligere. Internett har gjort det betydelig vanskeligere å konkurrere – lignende selskap fokuserer nå kun på å komme høyere opp i Google-søket, siden folk ikke gidder å besøke fire-fem forskjellige nettsteder med lignende produkter. Er man på topp, vil folk kjøpe. Enklere blir det ikke. Finner man tre-fire lignende butikker ved siden av hverandre på et fysisk kjøpesenter i stedet, er det høy sannsynlighet for at konkurransen mellom disse vil presse prisene nedover av seg selv.

Ring og bestill i utlandet

Hvorfor ikke ta en telefon til New York og høre når neste iPhone kommer ut? Eller du kanskje er der samtidig, og kan forhåndsbestille den nyeste telefonen? Prisene i USA er nemlig langt lavere enn her i Europa, de nyeste Apple-produktene kan koste dobbelt så mye i Oslo som i New York. I Dubai har de et gedigent utvalg av gull og eksklusive gullsmykker, kanskje du vil delta på gullsalg, men har ikke muligheten til å dra dit selv? Hvorfor ikke ringe bort og høre om de kan legge av et tykt, vakkert gullkjede til deg – så kan det hende noen du kjenner ferierer i Emiratene og kan hente det ut for deg? Slik kan man spare en god del penger, og kjøpe ting til en brøkdel av prisen på online nettbutikker.

Ring fra mobilen, fra Skype, eller fra din lokale IP-telefon. Det koster kun en krone eller to i minuttet å ringe til diverse land, disse kronene vil du spare inn så fort du får en ørliten rabatt. Det er et forsøk verdt – bruk mulighetene til å spare penger!